Μετάβαση στο περιεχόμενο Μετάβαση στην πλαϊνή μπάρα Μετάβαση στο υποσέλιδο

Τοποθέτηση επιθέματος καψαικίνης

Η καψαικίνη είναι ουσία που προέρχεται από το φυτό της οικογένειας  Capsicum Solanaceae, γνωστό στο ευρύ κοινό σαν chili, με παυσίπονες και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.  Κυκλοφορεί με τη μορφή έμπλαστρου , το οποίο τοποθετείται στο δέρμα της περιοχής που πάσχει, από τον ειδικό γιατρό, και παραμένει για μία ώρα.

Το φάρμακο απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να σταματάει τη διέγερση των νευρικών υποδοχέων  του πόνου που βρίσκονται στο δέρμα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τη μεταφορά του επώδυνου ερεθίσματος στον εγκέφαλο, που το βιώνουμε  σαν πόνο.

Κύρια ένδειξη του είναι ο περιφερικός νευροπαθητικός πόνος οποιασδήποτε μορφής- ο πόνος δηλαδή που προέρχεται από βλάβη νεύρου.  Τέτοιες παθήσεις είναι η μεθερπητική νευραλγία, πόνος μετά από επεμβάσεις, πόνος από μέλος φάντασμα, οσφυαλγία, καρκινικός πόνος κ.α., ενώ μελετάται η δράση του και για τη διαβητική νευροπάθεια. Η απορρόφηση του από την κυκλοφορία του σώματος είναι ελάχιστη, ενώ στην αρχή ο ασθενής ίσως νιώσει ένα αίσθημα καψίματος το οποίο είναι παροδικό. Η δράση του κρατάει για τρεις μήνες.

Αφήστε ένα σχόλιο

elGreek