Μετάβαση στο περιεχόμενο Μετάβαση στην πλαϊνή μπάρα Μετάβαση στο υποσέλιδο

Παρηγορική φροντίδα

Οι δοκιμασίες με τις οποίες μας φέρνει αντιμέτωπους μία ασθένεια ακόμη και αν αυτή οδηγεί στο τέλος της ζωής δεν ταυτίζονται με πλήρη παραίτηση από αυτήν

Η ανακουφιστική φροντίδα από τον πόνο και κάθε είδους συμπτώματα, η ψυχολογική στήριξη και η αξιοπρέπεια του ασθενούς ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κακή πρόγνωση ή με μια δύσκολη ιατρική κατάσταση, είναι ο στόχος της παρηγορικής φροντίδας.

Η Creta Pain Clinic  και ο δρ. Κυριαζής προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες φροντίδας στους ασθενείς με σκοπό την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής σε κάθε δύσκολο στάδιο της ασθένειάς τους.

Did You Know:. «Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μόνο το 14% των ατόμων που χρειάζονται παρηγορική  φροντίδα τη λαμβάνουν τελικά»

Τι είναι η Παρηγορική Φροντίδα;

Η παρηγορικη  φροντίδα είναι η εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα  η οποία έχει σκοπό την ανακούφιση από τον πόνο, καθώς και από άλλα συμπτώματα μιας ασθένειας.

Η παρηγορητική φροντίδα είναι κατάλληλη σε οποιοδήποτε στάδιο μιας ασθένειας όπου οι ασθενείς έχουν  συμπτώματα που προκαλούν δυσφορία και μπορούν να επωφεληθούν μέσω της ενδεδειγμένης θεραπευτικής αγωγής.

Ποιους αφορά η Παρηγορική Φροντίδα;

Η παρηγορική φροντίδα βασίζεται στις ανάγκες του ασθενούς και όχι στην πρόγνωση της νόσου που αντιμετωπίζει. Έτσι, απευθύνεται σε κάθε ασθενή, οποιασδήποτε ηλικίας βρίσκεται σε κάποιο στάδιο σοβαρής ασθένειας

Ασθένειες που χρειάζονται Παρηγορική Φροντίδα

Η παρηγορική φροντίδα βρίσκεται κοντά σε άτομα που πάσχουν από τα συμπτώματα και το άγχος σοβαρών ασθενειών όπως:

 1. Ο καρκίνος
 2. Καρδιοπάθεια
 3. Πνευμονοπάθεια
 4. Η νεφρική ανεπάρκεια
 5. Η άνοια
 6. Η νόσος Πάρκινσον
 7. Ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό και άλλες σοβαρές παθήσεις

Συμπτώματα που βελτιώνονται

Τα συμπτώματα που μπορεί να βελτιωθούν με την παρηγορική  φροντίδα περιλαμβάνουν:

 1. Τον πόνο
 2. Τη ναυτία ή τον εμετό.
 3. Το άγχος  και  νευρικότητα.
 4. Την κατάθλιψη.
 5. Τη δυσκοιλιότητα.
 6. Τη δύσπνοια.
 7. Την απώλεια όρεξης.
 8. Την κούραση.
 9. Τη δυσκολία στον ύπνο.

Τι προσφέρει η Creta Pain Clinic

Κάθε ασθενής δικαιούται το δικό του πρόγραμμα παρηγορικής φροντίδας, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της κατάστασης της υγείας του.και των επιθυμιών του.

Στην Creta Paίn Clinic το πρώτο βήμα του δρ Κυριαζή είναι η λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού το ασθενούς και στη συνέχεια η συζήτηση για τη διαμόρφωση του σχεδίου θεραπείας που θα βοηθήσει να αποκτήσει δύναμη και να παραμείνει ενεργός στην καθημερινότητά του.

Ο δρ Κυριαζής θα αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να σας βοηθήσει να συνδυάσετε τις επιλογές θεραπείας με τους στόχους σας. Θα διασφαλίσει επίσης ότι όλοι οι θεράποντες γιατροί σας γνωρίζουν και κατανοούν τι θέλετε. Αυτό σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στη φροντίδα σας και θα βελτιώσει  την ποιότητα ζωής σας.

Η παρηγορική φροντίδα στην πράξη

Πιο συγκεκριμένα η παρηγορική φροντίδα μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Διαχείριση συμπτωμάτων όπως ο πόνος
 • Τεχνικές που βελτιώνουν την άνεση και την αίσθηση ευεξίας σας.
 • Υποστήριξη και συμβουλές στον ασθενή και στο οικογενειακό του περιβάλλον  ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει.

Παρηγορική Φροντίδα & Οφέλη

Το μεγάλο όφελος της παρηγορητικής φροντίδας είναι η αξιοπρεπής πορεία του ασθενούς ανάμεσα στα δύσκολα στάδια της ασθένειάς του. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει ότι η παρηγορητική φροντίδα συνδέεται με:

 • Βελτιωμένα αποτελέσματα ιατρικής περίθαλψης.
 • Λιγότερο άγχος και κατάθλιψη.
 • μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης σε σχέση με ασθενείς που δεν έλαβαν παρηγορητική φροντίδα.

Παρηγορική Φροντίδα & Καρκίνος

Η παρηγορική φροντίδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι  της ολοκληρωμένης φροντίδας του καρκίνου. Μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά τη διάγνωση  ή σε οποιοδήποτε στάδιο της νόσου, θεραπεύοντας όχι την ίδια τη νόσο, αλλά ανακουφίζοντας από τα σωματικά , συναισθηματικά  και ψυχοκοινωνικά συμπτώματά της.

Η παρηγορική φροντίδα ταυτίζεται με τη φροντίδα στο τέλος της ζωής;

Όχι, απαραίτητα. Η παρηγορική φροντίδα είναι ένα ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών, που μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Σε ποια χρονική στιγμή πρέπει να αναζητήσω παρηγορική φροντίδα;

Δεν υπάρχει προκαθορισμένη χρονική στιγμή για την παρηγορική φροντίδα. Μόλις πάρετε μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή διάγνωση  και νιώσετε την ανάγκη για υποστήριξη μπορείτε να την αναζητήσετε!

Αφήστε ένα σχόλιο

elGreek